رگولاتور-سپهر گاز کاویان

تفاوت رگولاتور دو مرحله‌ای با رگولاتورتک مرحله ای موضوع مورد بحث در این محتوا است. کلیه تفاوت های این دو مورد را بررسی و عنوان خواهیم کرد.

تفاوت رگولاتور دو مرحله‌ای با رگولاتورتک مرحله ای چیست

رگولاتورها به دو دسته رگولاتور تک مرحله ای و دو مرحله ای تقسیم میباشد

انتخاب رگلاتور مناسب شامل پارامترهای بسیاری است که هنگام خرید باید به این پارامتر ها دقت شود در این مقاله تلاش شده پارامترهای مهم برای انتخاب بین رگلاتور تک مرحله ای و دو مرحله ای شرح داده شود.

تفاوت تغییر فشار در رگلاتور تک مرحله ای و دو مرحله ای

اساسی ترین و مهمترین تفاوت رگولاتور تک مرحله ای و دو مرحله ای، در ثبات فشار گاز خروجی آنها می باشد

رگولاتور-سپهر گاز کاویان

رگولاتور تک مرحله ای و دو مرحله ای

در رابطه با رگولاتور گاز رگولاتور تک مرحله ای گاز باید بدانید که این رگولاتور در انواع و انتخاب های گسترده براساس نوع گاز، فشار ورودی، فشار خروجی ، نوع گاز ورودی از رگلاتور تک مرحله ای، تعداد گیج رگولاتور تک مرحله ای در بازار وجود دارد و شما باید بسته به کاربرد و نیاز خود نوع رگولاتور را انتخاب کنید . در کل کار رگولاتور بر اساس تجهیزات فنر و شیر به صورت میکانیکی انجام می شود . دیافراگم موجود در رگولاتور تک مرحله ای کمک به تنظیم فشار خروجی در رگلاتور تک مرحله ای می کند .

جنس دیافراگم در انتخاب رگلاتور تک مرحله ای اهمیت بسزایی دارد . رگولاتور دو مرحله ای ،رگولاتور گاز نیز مانند رگلاتور تک مرحله ای عمل می کند با این تفاوت که به صورت سری عمل و همانطور که از نامشان پیداست ، فشار در دو مرحله شکسته میشود در مرحله اول به مقدار زیاد و در مرحله دوم به مقدار خیلی کم کاسته می شود، بنابراین فشار و نرخ خروج گاز از این رگلاتورها ثابت باقی خواهند ماند.

تفاوت در این دو رگولاتور در این است که هنگامی که فشار داخل کپسول گاز یا خطوط لوله گاز کم شود در رگولاتور تک مرحله ای فشار خروجی رگولاتور بالا می رود ولی در رگولاتور دو مرحله ای تغییرات فشار ورودی بر روی فشار خروجی تاثیری ندارد.

به این صورت که اگر رگولاتورهای تک مرحله ای به صورت مستقیم به سیلندر وصل شوند با کاهش مقدار گاز سیلندر، فشار ورودی افت پیدا میکند و این مسئله منجربه افزایش فشار خروجی می شود. این اتفاق به دلیل کاهش نیروی روی دیافراگم از طرف ورودی گاز بوده که در نتیجه ی این فرایند شیر داخلی به مقدار بیشتری باز باقی می ماند و مقدار بیشتری گاز وارد محفظه پر فشار می گردد. این افزایش ورود گاز سبب افزایش فشار خروجی می گردد. افزایش فشار خروجی در رگلاتور تک مرحله ای چیزی حدود ۵-۷ kPa برای هر ۱۰۰۰ kPa می باشد.

گفتنی است که این مطلب باعث می شود، در کاربرد هایی که حجم زیادی از گاز مورد استفاده قرار می گیرد یا زمان استفاده از سیستم طولانی است، به دلیل افت فشار زود هنگام سیلندر، باید از رگلاتور دو مرحله ای استفاده شود.

علاوه بر آن در کاربرد هایی که فرایند نسبت به تغییرات کوچک فشار حساسیت بالایی دارد نیز استفاده از رگولاتور دو مرحله ای اجتناب ناپذیر است.

در اکثر کاربردهای که فشار ورودی به نوعی ثابت است، رگولاتورهای تک مرحله ای کفایت می کند.

البته لازم به ذکر است که اگر افت فشار سیلندر قابل صرف نظر کردن باشد و یا اگر در سیستم از سیلندر های گاز تغلیظ شده یا همان مایع استفاده شود، به دلیل ثابت ماندن فشار بخار و فشار خروجی گاز از سیلندر، افزایش فشار در رگلاتور تک مرحله بسیار کم و یا نزدیک به صفر است و امکان استفاده از آن میسر می باشد.

مشخصات رگولاتور تک مرحله ای و دو مرحله ای

رگولاتور تک مرحله ای گاز برای فشار ورودی 35 بار، 200 بار ، 240 بار ، 400 بار و 700 بار طراحی شده و خروجی آن رگلاتور تک مرحله ای نیز رنج گسترده ای دارد.

جنس رگلاتور(رگولاتور) تک مرحله ای مانند رگولاتور دو مرحله ای از برنج ، کروم ،رگلاتور برنجی و رگلاتور استیل می باشد

که با توجه به نوع گاز مصرفی و بر اساس اینکه گاز خورنده ، گاز سمی یا گاز آتشزا است انتخاب میشود. سایز رگلاتور تک مرحله ای و رگولاتور دو مرحله ای ; 2 اینچ ، 4/3 اینچ ، 1 اینچ ،2/1 اینچ می باشد

با این حال که رگلاتور دو مرحله ای در کنترل فشار گاز عملکرد بهتری را نشان می دهد و برای استفاده از آن به جای رگلاتور های تک مرحله ای مانعی وجود ندارد، به منظور کاهش قیمت تجهیزات در صورت عدم نیاز سیستم به این نوع رگلاتورها از رگلاتورهای تک مرحله ای استفاده می شود.

جهت تهیه رگولاتور با سپهر گاز کاویان تماس بگیرید.

02146837950
02146835980

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *