گازهای سرمایشی-سپهر گاز کاویان

معرفی انواع گازهای سرمایشی هدف این محتوا می باشد. در این مطلب سعی شده است در رابطه با انواع گازهای سرد کننده و مبرد ها صحبت شود. با ما همراه باشید.

گازهای سرمایشی و معرفی انواع آن ها

در گذشته گازهای سرمایشی به تعداد محدود موجود بودند ولی امروزه با توجه به مصارف گوناگونی که این گازها دارند تعداشان افزایش یافته و حتی ممکن است بسیاری از آنها که در حال حاضر استفاده میشوند در آینده منسوخ شده و خارج از کاربرد قرار گیرند.

از نخستین مبرد هایی که در صنعت مورد استفاده قرار گرفتند میتوان به آمونیاک و دی اکسیدکربن اشاره کرد. از دیگر گازهای سرد کننده در صنعت متیل کلرید و دی اکسید گوگرد را میتوان نام برد.

این گازها معمولا سمی و یا مشتعل شونده هستند. در سال 1926 داشمندی به نام میگلی، مبرد R12 را اختراع نمود. طی همان سالها این مبرد و مبردهای CFC بسیار پر کاربرد بودند و برای اهداف و مصارفی مانند چیلر و سردخانه استفاده میشدند.

در دهه 70 میلادی استفاده از این مبردها ممنوع شد چون دانشمندان دریافتند که باعث از بین رفتن لایه ازون میشوند.گازهای سرمایشی کاربرد های متفاوتی دارند.

گاز سرد کننده در چیلر و کولر گازی

مبردها معمولا گرما و حرارت را از سایر مواد دریافت کرده و باعث سرد شدن محیط و مواد میگردند. در چیلر ها و کولرگازی، مبرد سیال مورد استفاده قرار میگیرد که با تبخیر و تقطیر گرما را از محیط گرفته و سپس دفع میکنند.

هنگام استفاده از مبرد برای سیکل تراکمی تبخیری باید به مشخصات فیزیکی و شیمیایی و ترمودینامیکی آن توجه کرد تا از عملکرد آن اطمینان حاصل نمود و همچنین استفاده از آن مقرون به صرفه باشد. به طور کلی نمیتوان گفت که یک مبرد برای تمامی اهداف عملکردی مناسب داشته و کاربردی است به همین منظور گازهای سرمایشی را معمولا برای یک نوع کاربرد انتخاب میکنند که از همه نظر ایده آل و مناسب باشد.گازهای سرمایشی کاربرد های متفاوتی دارند.

سرد کننده های مکانیکی

عملکرد این دستگاه ها به این صورت است که در دستگاه اپراتور دریافت حرارت و گرما با تبخیر مایع انجام شده و سپس در دستگاه کندانسور دفع میگردد و با این فرآیند ماده تولید کننده سرما از حالت بخار به مایع تبدیل میشود. معمولا موادی را برای واسطه انتقال حرارت انتخاب میکنند که به راحتی تغییر حالت دهند و تغییر دما حاصل میشود.

مواد سرد کننده نقطه جوش منفی دارند و زمانی که به محلی که دارای دمای بالایی است میرسند از مایع به گاز تبدیل شده و گرمای محیط را جذب میکنند و باعث سرد شدن آن میشوند.

مشخصات فنی مواد سرمایشی

1-اثر سمی نداشته باشد.

2-منفجر شونده نباشد.

3-باعث اکسایش مواد دیگر نگردد.

4-مشتعل نشود.

5-اگر دچار نشتی شود به راحتی افراد متوجه آن شوند.

6- در شرایطی اعم از فشار پایین و نقطه جوش کم عمل کند.

7-گاز مورد نظر پایداری داشته باشد.

8-اگر انسان آن را تنفس کند مشکل تنفسی ایجاد نکند.

9- فشار تبخیر و تقطیر کمی داشته باشد.

10-اجزاء را دچار خوردگی و فرسایش نکند.

کاربرد های مبرد

1-در تهویه مطبوع کاربرد دارد.

2-صنعت داروسازی

3-صنایع غذایی

4-خودروسازی

مشخصات فنی یک مبرد ایده آل چیست؟

خورنده نباشد.

قابل اشتعال نباشد.

بسیاری از خصوصیات اصلی مبرد در بالا ذکر شده است.

انواع مبردها

آمونیاک:

این گاز یک سرد کننده طبیعی است. قابلیت اشتعال کمی دارد و همچنین سمی است. از این گاز در سیستم های تراکمی تبخیری و کمپرسورهای رفت و برگشتی مورد استفاده قرار میگیرد البته دقت داشته باشید که برای استفاده از آن شرایط ایمنی را فراهم کنید.گازهای سرمایشی کاربرد های متفاوتی دارند.

اگر حجم زیادی نیاز باشد برای تهویه مطبوع نیز کاربرد دارد.

موارد استفاده از گاز مبرد آمونیاک:

1-صنایع غذایی

2- سردخانه های صنعتی

3-تهویه مطبوع ساختمانی

مزیت های استفاده از آمونیاک:

برای محیط زیست آسیب رسان نیست و در مصرف انرژی صرفه جویی میشود.
به راحتی نشتی این گاز تشخیص داده میشود زیرا بوی تند و زننده ای دارد و افراد به سهولت متوجه وجود آن در هوا میشوند.
مشاهدات و ازمایش ها نشان میدهد که با وجود اینکه آمونیاک از هوا سبکتر است ولی باد میتواند باعث جابجایی آن شود به طوری که در هوا شناور بماند.

گاز سرمایشی دی اکسید کربن:

این گاز برای مصارف کمتری مورد استفاده قرار میگیرد. از این گاز نیز مانند آمونیاک در سیکل های تراکمی تبخیری و کمپرسورهای رفت و برگشتی استفاده میشود. معایب استفاده از این گاز در سیکل های تبریدی داشتن فشار بالا و بازده پایین سیکل است.

گازهای سرمایشی-سپهر گاز کاویان

از لحاظ محیط زیستی گازی بسیار پرکاربرد و ایده آل محسوب میشود. غیر سمی و بدون بو و اشتعال پذیر نیست.

هوا:

هوا نیز گازی سرد کننده محسوب میشود. در کابین های هواپیما مورد استفاده قرار میگیرد. سیکل هوا راندمان کمی دارد . و در واقع مصرف انرژی بالایی دارد.

هیدروکربن ها:

مبرد R290:

هیدروکربن هایی مانند گاز پروپان و ایزوبوتان در سیکل تراکمی تبخیری مورد استفاده قرار میگیرند. در بعضی کشورها مانند اروپای شمالی یخچالها با این نوع مبرد ها کار میکنند. این مبرد ها کارایی بالایی دارند و همچنین به شدت اشتعال‌پذیر هستند. در ایالات متحده این سرد کننده زیاد کاربردی ندارد، ایمنی این مبرد پایین است.

برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در سپهر گاز کاویان تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *